Nyeste artikler
Se alle
Foto: Niels Henrik Dam

SE BILLEDERNE: Joachim og Marie på besøg hos rekrut Nikolai

Der var ingen tvivl om, at prins Joachim er meget stolt af sin ældste søn.

Det var en synligt stolt prins Joachim, der i sidste uge aflagde et besøg på Varde Kaserne. For selvom Joachim forsøgte at bevare den kongelige facade, var der en af de nye rekrutter, der fik det helt store smil frem på hans ansigt.

I rækken af nye soldater var hans ældste søn, prins Nikolai, der sammen med sine kammerater stod ret, da kasernen fik kongeligt besøg.

Prins Joachim havde 30 års jubilæum som befalingsmand i hæren og besøgte derfor kasernen i forbindelse med, at skolen fyldte 108 år. Så Nikolai var med i den årlige årsdagsparade på Hærens Sergentskole, hvor den unge prins netop er begyndt på sin to-årige uddannelse til reserveofficer.

LÆS OGSÅ: Prins Joachim om Nikolai: Jeg er pavestolt!

LÆS OGSÅ: Prins Joachim fik baghjul af Tom Kristensen

En finger med i spillet

Det var ikke kun Joachim, der var spændt på at se, hvordan sønnike klarede sig i sin nye tilværelse. Mens Joachim inspicerede de nye rekrutter, sad prinsesse Marie og fulgte opmærksomt med og havde et helt specielt blik for sin stedsøn efter hans første to uger alene i det jyske.

Nikolai har tidligere fortalt HER&NU, at hans far havde en stor finger med i spillet, da det blev besluttet, at Dronningens ældste barnebarn skulle tage en uddannelse i forsvaret.

LÆS OGSÅ: Vildt forbrug: Kongehuset fyrer 129.160 kroner af hver dag

LÆS OGSÅ: Margrethe mindes Henrik: Holder ferie Frankrig

Og til Euroman sagde Nikolai senere:

– Der var et ønske i familien om, at jeg tog i hvert fald værnepligten derinde. Så tænkte jeg, at det vil jeg bygge videre på med en lidt længere militæruddannelse.

Han har dog ingen planer om at blive i forsvaret, når de to år er gået. Bagefter skal han i gang med en civil uddannelse:

– Der er mange valg og muligheder. Jeg er ikke sikker på, hvad jeg vil lave, når jeg bliver stor. Nu har jeg udskudt den her kæmpe beslutning i to år med en militæruddannelse. Det er dejligt, og det er også en uddannelse i sig selv, sagde han i et større interview med Euroman.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolai afslører: Her er mit drømmejob

Fødselsdag på kasernen

På tirsdag går prins Nikolai ind i sit sidste år som teenager, når han fylder 19. Sidste år blev fødselsdagen fejret med hele familien ved en fest ombord på kongeskibet Dannebrog, men i år er der lagt op til en fejring blandt soldaterkammeraterne på Varde Kaserne. Og mon ikke hans kæreste, Benedikte, sender masser af fødselsdagskys fra Paris, hvor hun for tiden læser et semester på Sorbonne-universitetet.

Se billederne fra besøget øverst i galleriet.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolais kæreste flytter til Paris

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Sofie Linde udgiver bog

LÆS OGSÅ: Så meget tjener Geggo og Cengiz

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.