Nyeste artikler
Se alle
Søren Østergaard giver den gas med forskellige karakterer - blandt andet den populære Smadremanden. (Foto: Niels Henrik Dam)

Søren Østergaard chokerer: Sælger Zirkus Nemo

Zirkus-direktøren har taget en stor beslutning.

Egentlig ville forlaget have ham til at skrive en selvbiografi. Men Søren Østergaard havde en bedre idé. Og da han kom hjem fra sit årlige ophold i Thailand, havde han historien om sine 12 trofaste følge-
svende fra Zirkus Nemo med. Lige fra Målermanden og Kim Tim til Smadremanden og Bager Jørgen. 

– Det er for kedeligt at skrive en biografi om sig selv. Hvem gider læse om, hvor jeg blev født, voksede op, eller om da jeg mødte Anita på kajen i Esbjerg? Det er kedeligt og lige- gyldigt. Men de her figurer er jo også mig. Det gik op for mig, da jeg skrev bogen. Jeg fandt jo alt for mange fællestræk i dem og mig, griner Søren, da HER&NU sidder bænket med ham i lejligheden i Bredgade nær Kongens Nytorv. 

LÆS OGSÅ: Elsker du ‘Badehotellet’? Nu kan DU komme med i serien

– Jeg vidste lidt om nogen af dem. Men ikke det hele om dem alle. Smadremanden og Bager-Jørgen har jeg jo kendt i mange år. Så det har jeg måttet finde ud af. Meget er dukket op, som når jeg laver min forestillings monologer. Det er ren improvisation. Her har jeg så skrevet det ned, og det har været enormt sjovt, siger han og bladrer rundt i bogen, der også indeholder Bager Jørgens erotiske digte.

Drøm om at blive gammel

I år kunne Søren Østergaard fejre 20-års jubilæum med Zirkus Nemo, og regnskaberne viser, at det går forretningen godt. Derfor er det måske også lidt uartigt at spørge, hvor længe han vil fortsætte, men tankerne om at slutte, har han tænkt. 

– Det bliver forhåbentlig på toppen. Det håber jeg. Men afslutninger bliver næsten altid timet for sent. Næsten altid et nummer for sent. Hvis jeg vinder i Lotto, så kan jeg stoppe på toppen. Nej, jeg vil håbe, jeg har råd til at stoppe i et stort, fejende buk og kunne sige: ”Tak skal I have, venner”, siger han og lyser op i et stort smil.

LÆS OGSÅ: Kandis-Johnnys store babylykke: Min største gave

At han om aftenen kan sidde i sin direktørvogn og kigge op på Zirkus Nemo-neonskiltet, der majestætisk troner over teltet, giver ham en ren lykkefølelse. Det vil han rigtigt gerne fortsat kunne gøre, men gerne med en anden ved roret.

 – Jeg vil jo rigtig gerne sælge det. Jeg vil rigtig gerne fortsætte i nogle år og få kørt en ny ind, der skal overtage det. Jeg skal bare finde den nye, der kan gøre det. Et generationsskifte, som man ser rundt omkring i revyerne. Det skal være en, der brænder for det. Og kan det. Der er måske nogle enkelte muligheder, men det bliver ikke i den kommende sæson. Måske den næste. Det ville jo være genialt, hvis der for eksempel kom en investeringsfond og lagde pengene og sagde: ”Vi køber Zirkus Nemo, du fortsætter et par år, hvis du kan køre en ny en ind”.

LÆS OGSÅ: Geggo om uvenskab: Mikkel og Lea vil ikke tale med os

 Selv om han har lejligheden i København, en i Thailand og sommerhus i Italien sammen med sin hustru, Lisbet Lundquist, er det stadig cirkusvognen, der er Søren Østergaards primære hjem. Det er også her, han gerne vil blive gammel.

– Min drøm er at gå over til teltet, når klokken er 19.30 og sige goddag til publikum. Gå lidt rundt og sælge programmer. Når forestillingen går i gang, sætter jeg mig tilbage i min vogn med en dry Martini, sætter stegen over til lidt senere, tæller billetpengene og lytter efter, om folk griner derovre. Efter forestillingen kunne jeg gå i manegen i smoking og sige: ”Tak fordi I kom”. Og dagen efter måske få lyst til at tage 10 dage til Italien, selv om det er midt i sæsonen. Uden nogen savner mig, fordi det hele bare kører. Det er altså min drøm om at blive gammel. 

LÆS OGSÅ: Nadia Shila: Derfor kan jeg ikke bo med min mand

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.