Nyeste artikler
Se alle
Sys Bjerre. (Foto: Klaus Bo Christensen)

Sys Bjerre efter mange års vrede: Jeg har fundet balancen

Sys Bjerre er klar til at indtage scenen til Melodi Grand Prix.

I 2008 slog Sys Bjerre igennem med megahittet ‘Malene’, der var en verbal lussing til en ekskæreste, der havde været hende utro. Nu, 12 år efter, har den 34-årige sangerinde for alvor lagt al vreden på hylden, og 7. marts har hun debut i det danske Melodi Grand Prix med nummeret ‘Honestly’.

Hvad betyder det for dig at deltage i det danske Melodi Grand Prix?

– Jeg er virkelig stolt over at få lov til at deltage i den folkefest, som Melodi Grand Prix jo er. Jeg elsker alt sådan noget, der kan samle danskerne. Sport og musik kan virkelig få folk til at komme sammen.

LÆS OGSÅ: Her er alle finalisterne i ‘Melodi Grand Prix’

Hvad handler ‘Honestly’ om?

– Jeg synger altid på dansk. Men jeg synes, at det var sjovt at prøve at skrive et nummer på engelsk. Jeg havde lyst til at sige noget med den her sang, og derfor ville jeg sige det på engelsk, så de fleste kunne forstå det, fortæller Sys, hvis debutalbum ”Gør det selv” her mere end 12 år efter netop har fået femdobbelt platin, hvilket vil sige 100.000 solgte albums. (Foto: Klaus Bo Christensen)

– Sangen handler i virkeligheden om bevidsthed. Inden for de seneste par år er det blevet mere og mere tydeligt for mig, hvor vigtigt det er for os mennesker, at vi finder fred indeni os, før vi kan skabe fred udenpå. Vi er i gang med at gøre rigtig mange gode og vigtige ting for vores planet og for verdensfreden i vores ydre verden. Men for mig at se er det lige så vigtigt, at vi mennesker også gør det indre arbejde, for ellers kommer vi til at genskabe de problemer, vi sidder med nu.

Har du selv gjort dit indre arbejde?

– Hvis man er i totalt krise på sit personlige plan, så har man intet overskud. Derfor er det bare vigtigt at være i balance. Det er en proces, som jeg selv har brugt nogle år på at perfektuere. Det er noget, jeg har øvet mig ret meget i. Netop for ikke altid at have sådan en rasende energi i alt, hvad jeg gør. Raseri er fint, og det kan bruges til mange ting, men det har bare ikke været et behageligt sted for mig at være, og det er der, jeg har været det meste af mit liv. Det med at finde ud af, at jeg rent faktisk kan vælge, det har gjort en ret stor forskel for mig på det personlige plan.

LÆS OGSÅ: Ny ‘Melodi Grand Prix’-sanger: Jeg gør det ikke for showet

‘Honestly’ handler også om bevidsthed i forhold til klimaet. Hvad betyder klimaet for dig?

– Jeg tænker over klimaet, men jeg gør det med kærlighed til mig selv og til alt levende. Jeg gider ikke være vred på folk, der ikke gør det samme som mig. Jeg insisterer på at være optimistisk og naiv. Det er et rarere sted at komme fra. Jeg tror, at vi kan gøre os selv og hinanden den tjeneste at sætte os selv og hinanden lidt fri fra den der konstante politimands-mentalitet. Jeg gør det, jeg kan, men jeg vil også gerne stadig nyde min livsoplevelse. Balancen er vigtig. Den giver et godt liv.

Har du altid været i balance?

– Jeg har været i pisse ubalance de første 25 år af mit liv. Jeg har været virkelig sur. Det kan man også godt høre på de første sange, jeg har skrevet. Det har selvfølgelig også tjent et formål, men det har været rarere for mig at finde ud af, at jeg ikke behøver at være så sur hele tiden. Jeg har også været bange, og samtidig tænkt; ”nu holder du altså op, lille forstadsforkælede møgunge, med at sidde her og være bange for alle mulige ting, du ikke engang ved, hvad er”. Jeg kom helt ud til et punkt, hvor jeg tænkte, at det simpelthen ikke kunne være meningen med et menneskeliv, at man skulle rende rundt og være så bange.

LÆS OGSÅ: Alva og Emma fra ‘Fars pige’: Vi får andet end kolde kontanter

Hvordan håndterede du det?

– Gudskelov fandt jeg ud af alle mulige andre måder, som jeg kunne anskue verden på. Det var en lang proces, og det er også derfor, at jeg ikke rigtig har udgivet noget kommerciel musik i fem år. Jeg havde ligesom brug for tid til at gå i dybden med det.

Du er et forbillede for mange unge piger, hvordan har du det med det?

– Det tænker jeg vildt meget over. Man kan med fordel gøre sig sit ansvar bevidst så tidligt som muligt, så man ikke pludselig kommer til at sende nogle vibrationer ud, som man ikke kan stå inde for. Folk har altid sagt, at jeg er meget ærlig. Jeg kan godt se tilbage på ting, jeg har sagt og tænke ”var du et godt forbillede der?”. Men det var den mulighed, jeg havde, på det tidspunkt, så det giver ikke mening at slå sig selv i hovedet over det. Jeg er bare glad for, at jeg udvikler mig, og dem, der lytter til min musik, udvikler sig sammen med mig, og så bliver vi alle sammen klogere.

LÆS OGSÅ: WOW! Sådan tjener Irina 500.000 kroner på én måned

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.