Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Kanal 4)

Ung mor åbner op om livslang kamp: Jeg har skammet mig

'De unge mødre'-deltageren åbner nu op om en kamp, hun har kæmpet hele sit liv.

Nanna-Johanne har hele sit liv kæmpet en kamp. Når hun skulle læse op i folkeskolen blev hun rød i hovedet og fik svedige håndflader, og hun prøvede ofte at slippe uden om de ugentlige timer i både idræt og svømning. ‘De unge mødre’-deltageren har nemlig altid kæmpet med generthed. Det fortæller hun på sin blog.

– Jeg har altid været genert, og jeg er det stadig den dag i dag. Jeg tror bare, jeg tackler det på en anden måde, end jeg tidligere har gjort. Det er en del af mig, og jeg har SÅ tit prøvet at lave om på det. Jeg har været så flov over det, følt at det har gjort mig kedelig og uinteressant, og at det har sat en dæmper på mig og holdt folk på afstand. Jeg har skammet mig over det, skriver den unge mor.

– Min generthed har altid været et problem … eller det er det i hvert fald blevet gjort til. Jeg synes, det er ærgerligt, at ‘genert’ altid skal gøres til et negativt ord. Det bliver altid sagt som noget negativt. Desværre. Mine forældre og brødre har aldrig været generte på samme måde som mig, og det har jo bare gjort, at jeg har følt, det var endnu mere forkert.

LÆS OGSÅ: Derfor mangler ‘De unge mødre’-Nanna-Johannes søn fra skærmen

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Hun afløser Sarah Louise i ‘Forsidefruer’

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre Nanna-Johanne fortælle om det trick, hun bruger for at vænne sønnen bort fra amning.

SE BILLEDERNE: Ung mor i imponerende vægttab

LÆS OGSÅ: Trist ‘De unge mødre’-Kamilla: Vores drømme er knust

Kan hun overhovedet tale?

Nanna-Johanne fortæller, at hun altid har haft svært ved at åbne sig og og tale, når hun har været i større grupper. Og i folkeskolen var det et stort problem.

– Jeg husker også, at mine klasselærere tog en snak med mine forældre, fordi de simpelthen var i tvivl, om jeg overhovedet kunne tale. De ville have mig til en psykolog. Det skulle jeg også, men det blev aflyst, da mine forældre simpelthen ikke havde pengene til det dengang, skriver Nanna-Johanne, der dog slår fast, at hun ingen problemer havde med at tale.

– Jeg kunne sagtens tale. Ligeså snart jeg var sammen med folk i små grupper, eller steder jeg følte mig tryg, for eksempel med veninder eller hjemme hos mine forældre, ja, så snakkede jeg så meget, at de nogle gange ville ønske, at jeg lod være. Grunden til, at jeg ikke snakkede så meget i klassen var jo, at jeg var drønusikker på mig selv, skriver hun på bloggen.

LÆS OGSÅ: Ung mor indlagt med voldsomme smerter

LÆS OGSÅ: Derfor kommer kommunen igen hos Princess Natascha

Har lært at acceptere sig selv

Efter at have kæmpet med sig selv og sin generthed hele livet er den unge mor nu endelig ved at acceptere, at hun er, som hun er.

– Jeg vil sige, at i dag har jeg lært at kontrollere det en lille smule, og jeg er mere okay med de følelser, jeg nu engang har. Førhen, og ja indtil for cirka et halvt år siden, så har jeg prøvet at lave om på min generthed. Det er ikke nemt at være genert, for det bliver oftest forbundet med at være kedelig, skriver hun og fortæller, at genertheden blandt andet betyder, at hun har en lille omgangskreds.

– Det kan sommetider være svært at finde venner, veninder og, ja, en kæreste, når man er genert. Men i dag tænker jeg, at det egentlig er okay. For dem, der så bliver mine venner, veninder eller min kæreste, de accepterer jo så mit stille, rolige, usikre og sommetider kiksede jeg. Fantastisk. Jeg vil hellere have 5 tætte venner og veninder end 20 bekendte, slår hun fast.

Her kan du læse hele Nanna-Johannes blogindlæg, hvor du blandt andet kan se den unge mor fortæller, hvordan genertheden påvirker hendes fremtidsvalg, og hvorfor det var så svært for hende at gå i folkeskole.

LÆS OGSÅ: Deltager raser mod ‘De unge mødre: Det passer ikke!

LÆS OGSÅ: Nadia Shila og Heidi: Derfor svindlede vi

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.