Nyeste artikler
Se alle
Glennie (Foto: Privat)

Ung mor har søgt om førtidspension

Den unge mor håber på at blive tilkendt midlertidig førtidspension, så hun kan få ro på.

Den tidligere ‘De unge mødre’-deltager Glennie Nørgård Have, 31, har haft noget af en rutchebanetur det seneste halvandet år. Hun blev i september 2018 som følge af en spiseforstyrrelse ramt af hjerneskaden Wernicke-Korsakoff-syndrom, der tvang hende til at sidde i kørestol.

For nylig opdagede hun så tilmed, at hun var blevet ramt af en hjerneblødning, som hun nu skal til at gå til genoptræning for.

LÆS OGSÅ: De unge mødre’-Sandras lykke: Derfor må jeg beholde mine børn

Selvom Glennie fortæller, at hun oplever store fremskridt og ikke længere er lige så bundet til sin kørestol, så er hun stadig udfordret af hjerneskaden, der blandt andet betyder, at hun hurtigt bliver træt og har svært ved at koncentrere sig, hvorfor hun blandt andet ikke kan lave lektier med sine børn.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne aflyser bryllup

“Kontanthjælp giver ingen mening”

Derfor kan Glennie selvsagt heller ikke gå på arbejde, og efter længere tids sygemelding på ubestemt tid på kontanthjælp, har den unge mor nu søgt om at få tildelt midlertidig førtidspension.

– Sagsbehandleren rådede mig til at gøre det, fordi så gav det lidt ro på. Lige nu får jeg kontanthjælp, og så skal man hele tiden på jobcenter, hvilket ikke giver nogen mening, fordi jeg kan jo ikke give noget svar på, hvornår jeg kan, forklarer Glennie til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: CHOK! Tv-holdet fører aggressiv Türker væk fra skænderi med Sarah

Den unge mor er derfor allerede blevet mere eller mindre fritaget fra sine forpligtelser på jobcenteret dette år grundet sin situation. Så nu er der blot tilbage at vente på, om hun får tilkendt midlertidig førtidspension, hvilket hun vil få svar på senest mandag.

– Når man har haft sådan en skade, som jeg har haft i hjernen, så kan man søge om midlertidig førtidspension. Det betyder ikke, at jeg ikke kan arbejde – eller sådan noget arbejds-noget, hvor jeg stadig får det, jeg får, hvor man er der et par gange om ugen, forklarer hun og understreger at, førtidspensionen altså kun er midlertidig, indtil hun forhåbentligt har fået kæmpet sig tilbage fra sygdommen.

LÆS OGSÅ: Nanna-Johanne bryder tavsheden om voldelige rygter

Vil bruge energien rigtigt

Den unge mor håber meget, at hun kan få tilkendt den midlertidige førtidspension, da hun så kan fokusere på sin familie og på at komme i bedring.

– Det vil give en ro for mig, og det vil give en ro for børnene. Man har tid til det, man skal, i stedet for at fokusere på alt muligt, som er unødvendigt, fordi man bruger meget energi i hjernen på at tænke på alt det, man skal huske og jobsamtaler og klokkeslæt og møder, og man kan ikke gøre en skid alligevel, afslutter en forhåbningsfuld Glennie.

LÆS OGSÅ: Ikke vist i ‘Forsidefruer’: Derfor er stemningen akavet under modeshow

LÆS OGSÅ: CHOK! Populært ‘Paradise’-par har slået op

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.