Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Kanal 4)

Vidner i retten: Nadia Shila snød psykisk syg mand

'De unge mødre'-deltageren udnyttede ifølge vidner en mands psykiske tilstand og optog lån i hans navn. Den unge mor nægter.

Retssagen mod Nadia Shila Petersen og hendes mor, Heidi Pedersen, gik i morges i gang ved retten i Næstved efter mere end et års forsinkelse, fordi ‘De unge mødre’-deltagerne har opholdt sig i USA. Under dagens første af i alt fire retsmøder var der blandt andet tid til vidneforklaringer.

Her skulle vidnet FJ, som Nadia Shila ifølge anklagemyndigheden har begået svindel – eller forsøg på svindel – mod ved at gøre brug af FJ’s NemID og personnummer til at foretage lån og bestille varer for 178.679 kroner uden at ville betale ham pengene tilbage.

LÆS OGSÅ: Sådan foregik første dag i retten

FJ var dog ikke selv rask nok til at møde op i retten, og anklageren havde derfor indkaldt en kvinde til at vidne på hans vegne. Kvinden har siden 2011 har været sygeplejerske for FJ og er kommet i hans hjem én gang om ugen – et hjem, som FJ sjældent forlader. Nadia Shilas forsvarsadvokat, Hans Mogensen, mente ikke, at sygeplejersken kunne bruges som vidne i den forbindelse, men en enig domsmandsret godtog hende.

Sygeplejersken forklarede, at FJ, der lider af paranoid skizofreni og bor hjemme hos sin mor, fortalte hende i oktober 2015, at han på nettet havde mødt en kvinde ved navn Nadia. Vidnet mener, at de formentlig har mødt hinanden på Facebook, hvor FJ tilbragte meget tid, men vidnet var ikke helt sikker.

– Jeg hørte om, at han havde lært en pige at kende på nettet. Og han havde i hvert fald en tanke om, at det kunne udvikle sig til mere end venskab. Hun sagde til ham, at hun manglede penge, og han ville gerne hjælpe hende økonomisk, fortalte sygeplejersken i retten.

LÆS OGSÅ: Eksperter: Det sker der med Nadia Shila, hvis hun bliver dømt

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre Nadia Shila fortælle om, at Heidi lider af føtalt alkoholsyndrom.

LÆS OGSÅ: Et af Nadia Shilas ofre åbner op: Jeg tror aldrig, jeg får pengene igen

Optog lån i hans navn

FJ optog derfor lån i sit navn og sendte pengene til Nadia Shila. På et tidspunkt var det dog ikke længere nok.

– På et tidspunkt ville hun have hans NemID og personnummer, og det ville han ikke give. Men så truede hun ham med, at hun ikke ville betale de andre lån og lukke alt kontakt med ham. Så han følte sig fanget til at udlevere det alligevel, forklarede vidnet i retten.

– Han sagde til hende: “Hvis jeg skal udlevere mit, så skal du også udlevere dit”. Men det ville hun ikke, for ifølge hende var det jo hendes private.

Anklageren fortalte i retten, at det er anklagemyndighedens opfattelse, at Nadia Shila også bestilte en række varer i FJ’s navn, som hun fik sendt til sig selv – blandt andet et abonnement på Livretter og Frugt hos Aarstiderne. Der var dog også en pakke, der ved en fejl blev sendt til FJ selv.

– Han modtog en pakke, men den blev sendt tilbage til firmaet. Det var, fordi Nadia havde glemt at rette adressen, så det blev sendt til FJ’s adresse, fortalte sygeplejersken.

LÆS OGSÅ: Nadia Shila afslører: Her er mit store ønske for fremtiden

Bange for Nadia Shila

Vidnet fortalte, at FJ i slutningen af 2015, hvor han lærte Nadia Shila at kende, havde en ustabil periode, hvor han ikke altid tog den medicin, han skulle tage mod paranoid skizofreni. Hun beskrev ham desuden som sårbar og konfliktsky.

– Han turde ikke få det lukket ned. Han var bange. Jeg tror, han stadig håbede på, at hun bare lånte pengene og ville betale dem tilbage, fortalte sygeplejersken, der også sagde, at han var bange for at få et tæskehold efter sig. Hun mente dog ikke, at hun havde set, at der var blevet truet med andet end at hun ville lukke ned for kontakten og ikke betale pengene tilbage.

Vidnet mener ikke, at Nadia Shila på noget tidspunkt har betalt tilbage til FJ.

– Jeg har ikke hørt om, at hun skulle have betalt noget tilbage. Så det er ikke min opfattelse.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Nye ‘De unge mødre’-deltagere er i familie

Falsk Facebook-profil

Under dagens retsmøde havde anklagemyndigheden også indkaldt en politiassistent, der beskæftiger sig med økonomisk kriminalitet og har efterforsket sagen med FJ og ‘De unge mødre’-deltagerne.

I retten fortalte han, at FJ på grund af sin psykiske tilstand ikke selv havde mulighed for at starte sagen op, men han fik hjælp af en advokat til at samle dokumentation og tage kontakt til politiet, der efter et stykke tid fik lejlighed til at afhøre ham.

Politiassistenten forklarede, at han fik fortalt, at der havde været kontakt mellem FJ og Nadia Shila på Facebook, hvor de også havde mødt hinanden flere måneder forinden. Derfor fik han via advokaten adgang til Facebook-profilen.

LÆS OGSÅ: Nadia Shila: Derfor kommer jeg ikke tilbage til Danmark

– Jeg fandt ingen kontakt med en profil ved navn Nadia Shila, men jeg fandt noget kontakt med en person ved navn Abigail Christina Langkilde, sagde han i retten.

Da han kiggede nærmere på profilen, viste det sig, at den profil formentlig var identisk med Nadia Shila. Han forklarede blandt andet, at der i samtalen blev nævnt et kontonummer, der viste sig at tilhøre Heidi.

Betjenten kunne også se, at der var sendt beskeder til et modelbureau, som han tog kontakt til og fik bekræftet, at der også var taget billeder. Han modtog billederne, og der var her ingen tvivl om, at Abigail Christina Langkilde var identisk med Nadia Shila.

LÆS OGSÅ: ‘Familien fra Bryggen’-Burger: Sådan fik jeg mit navn

IP-adresser tilhører Nadia Shila

Politiassistenten forklarede i retten, at det var ham, der anbefalede, at man droppede de 8 af de 81 forhold, der ifølge anklageskriftet er påtaleopgivet.

– Det er klart, at det meget vel kunne være Nadia Shila, der har oprettet de første (de otte forhold, red.), men fordi der er usikkerhed om det, har jeg opfordret til, at man dropper dem. Der er brugt en email, der er FJ’s egen, og han fortalte mig, at han nok også havde købt en telefon og optaget et lån lidt før perioden, forklarede vidnet.

De resterende forhold mener man dog, at man har beviser for, at Nadia Shila har begået, og derfor har man valgt at fastholde dem. Blandt andet kunne man via IP-adresser hentet fra netbutikker se, at bestillingerne er sket fra IP-adresser, der var tilmeldt den bopæl, som Nadia Shila havde på tidspunktet.

LÆS OGSÅ: Linse raser mod TV3: Det er totalt til grin

Vidnet kunne desuden fortælle, at de varer, der blev bestilt, også blev leveret på Nadia Shilas adresse. Derudover har man konstateret, at der flere gange blev logget ind på FJ’s bankkonto fra IP-adresser tilhørende Nadia Shila, hvorefter der er foretaget bankoverførsler. Da FJ er i en tilstand, der gør, at han stort set ikke forlader sit hus, tyder det på, at det er ‘De unge mødre’-deltageren, der har gjort det.

– Der er i hvert fald logget ind på hans bankkonto med hans NemID fra en IP-adresse, der tilhører Nadia Shila. Jeg kan jo ikke sige, at det er Nadia Shila, der er logget på, men jeg kan bare se, at IP-adressen er tilknyttet hendes bopæl, fortalte vidnet.

LÆS OGSÅ: Dansk realitystjerne i sorg efter brud fra hemmelig kæreste

Flyttede til USA før afhøring

Politiassistenten forklarede, at man ikke har afhørt Nadia Shila, før hun flyttede til USA – og heller ikke har gjort det siden.

– Jeg blev opmærksom på, at hun var rejst til USA, inden vi var klar til at afhøre hende. Derfor sendte vi nogle sigtelser til hende på e-boks, forklarede han.

Her modtog han svar fra Nadia Shila, der dog afviste beskyldninger og slog fast, at FJ selv havde givet hende lov og i flere tilfælde opfordret hende til at tage de lån og bestille varer.

Den forklaring holder Nadia Shila stadig fast i, og i retten kom det frem, at hun nægter sig skyldig i de forhold angående FJ. Anklagemyndigheden er dog ikke enig med hende, og derfor skal retten i næste uge tage stilling, om hun er skyldig i bedrageri, dokumentfalsk og databedrageri.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa er træt af at blive svinet til: Nu tager hun hævn

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.

for lækker - For lækker til love
Gustav afslører "ny" kæreste
Landmand søger kærlighed
Landmand-Troels kæmper for at undgå friendzone: Der var pres på
Realityportalen
Love Island
HOT NEWS: Her er alle deltagerne i 'Love Island'
Luksusfælden
Fyret efter 'Luksusfælden': Sådan går det Lars i dag
De unge mødre
Maria og Niklas har fået nok: Trækker sig fra 'De unge mødre'
Til middag hos - Vild med dans
'Vild med dans'-fyr indrømmer: Faldt i søvn under sex
Løvens Hule
Ilse Jacobsen dropper 'Løvens Hule'
Luksusfælden
WOW: 'Luksusfælden'-deltager spiser ost for 8000 kroner
Gravid Anne Gadegaard ramt af sygdom
Forsidefruer
CHOK: Oliver Bjerrehuus ser ikke sine børn
Robinson Ekspeditionen
'Robinson'-deltager opereret: Nu vil han tilbage i ekspeditionen
Robinson Ekspeditionen
Knust Linea ude af 'Robinson': Det var jo spild af min tid!
De unge mødre
Husker du Hannah fra 'De unge mødre'? Sådan går det i dag
Den store bagedyst
'Bagedyst'-deltager har fundet sig en 'kage-mand'
Robinson Ekspeditionen
'Robinson'-deltagere i jagt på rotter: Vi har brug for protein
Kongerne
Åh nej: 'Kongerne'-Kia igen indlagt på psykiatrisk afdeling
De unge mødre
'De unge mødre'-Heidi afslører nyt, stort projekt
Den store bagedyst
Timm Vladimir bliver vært på nyt program
De unge mødre
Princess Natascha afslører sin drøm: Jeg vil være hjemmegående husmor
Facebook - Instagram - Kendte
Populær internetstjerne udgiver musik
Kendte
Karriereskift: Medina klar til nyt eventyr
Forsidefruer
Gunnvør: Sådan er mit og Olivers forhold nu
Familien fra Bryggen
Stresset Linse: Jeg er helt udkørt
HBO Nordic - Streaming
Svenskere, vampyrer og bedsteforældre: Dét skal du se på HBO Nordic
Mig og min mor
'Mig og min mor'-stjernes forlovede får vild navne-tus
Den store bagedyst
Albert ude af 'Den store bagedyst': Det var en lettelse at ryge ud
De unge mødre
Gravide Princess Natascha til scanning: Man bliver afhængig af det
Den store bagedyst - Masterchef
Timm Vladimir afslører: Sådan ville jeg klare mig i 'Bagedysten'
Nybyggerne
Emil Thorup erstatter tv-legender i 'Nybyggerne': Det er med rystende hænder
De unge mødre
Gravid ung mor får endelig kønnet at vide: Det er mega vildt
Netflix - Streaming
Adam Sandlers nye stand up-show: Dét skal du se på Netflix
Årgang 0
Hvilken 'Årgang 0'-stjerne skal med i 'Vild med dans'?
Vild med dans
Emmelie de Forest er ude af 'Vild med dans': Nu bliver rollerne byttet om
Vild med dans
GALLERI: Se alle de smukke ‘Vild med dans’-kjoler
Vild med dans
AFSTEMNING: Hvem forlader ‘Vild med dans’ i aften?
Vild med dans
Har Frederik Nonnemann fået en kæreste?
Vild med dans
Laila Friis-Salling er ikke i tvivl: Morten er min drømmemand
Vild med dans
Her er SMS-koderne til ‘Vild med dans’
De unge mødre
Nadia Shila slår fast: Jeg har ændret mig meget
Paradise Hotel
SE BILLEDET: Fie Laursen i VILD forvandling
Vild med dans
Det skal parrene danse i ‘Vild med dans’